pondělí 27. února 2017

Z knihkupectví: Co se děje v noci


Pokud jsou u vás, stejně jako u našeho malého čtenáře, v oblibě lampy, lustry, baterky a další zdroje světla všeho druhu, tahle mnohovrstevnatá kniha Co se děje v noci by vás mohla potěšit. Z anglického originálu ji převzalo a v roce 2015 vydalo nakladatelství Svojtka&Co. 

Děti se na stránkách ponoří do tajemné tmy noci a zjistí, co se děje na různých místech, zatímco samy spí. Projdou se setmělými ulicemi a vydají se třeba do nočního provozu pekařství nebo na železnici. Dozvědí se o zvířatech, která v noci bdí, a poznají ranní přípravy trhovců. V závěru knížky pak modrý nádech stránek zmizí a rozední se...








Zajímavé je nejen téma, ale také grafické zpracování knihy. Na každé stránce čtenáři najdou okénka či různé průhledy. Mohou jimi nakouknout třeba do ložnic domů, do spacího vagónu nebo pod ruce pracujícím pekařům. 





Malého milovníka lamp překvapivě nejvíce zaujalo ranní tržiště. Tedy pokud předčítači správně imitují vyvolávání trhovců. Každopádně se díky tomu naučil nové slovo  ananas. :-)

Knih s okénky je v dnešní době dost, ale tahle je opravdu povedená. U nás se stala oblíbenou, doporučujeme. 




Žádné komentáře:

Okomentovat

Milí čtenáři blogu, děkujeme za vaše komentáře, tipy a postřehy.