středa 24. května 2017

Z knihkupectví: The Countryside Game


Jak si zajít na procházku a neopustit přitom domov? S Hervé Tulletem jednoduše. Další z knih-her autora, kterému zřejmě stále nedocházejí nápady (na trhu se objevuje jedna nová publikace za druhou), čtenáře vezme na procházku krajinou. Stejnou krajinou v denní a noční dobu. The Countryside Game. 


Útlá knížka beze slov, s vyřezávanými tvrdými stránkami kopírujícími siluety a horizonty, ilustrace připomínající dětskou kresbu. Co je na tom? Říkáte si? No, on je k té knize přibalen ještě takový pomyslný spouštěč, spouštěč fantazie.  

Jen pár obrázků... Ano, skrývajících spoustu příběhů a vybízejících k zvídavým otázkám. 

Příběh o ztracené ovečce, o světýlkách lodí na tmavém moři, o ostrově, o sněhových vločkách v horách, o netopýrovi lovícím v noci, o horské bystřině s červenými rybkami a další.

Kam jdou? 
Kdo se to v noci schoval do psí boudy, je to pes, nebo není?










Způsobů, jak The Countryside Game zrovna číst, je mnoho. Třeba jen pozorovat, jak denní krajinu změní noční tma. 

Malý čtenář titul na první prohlížení příliš neregistroval (knížku zcela převálcovala klasická česká O jabloňce, kterou dostal současně). Od druhého pokusu se prohlížení další Tulletovky stalo oblíbenou činností. Malý čtenář vyhledává detaily a chce si o nich vyprávět. 

Kniha je výborná do auta na ukrácení dlouhé chvíle a rozevřená je krásnou dekorací, proměnlivým obrazem. Doporučujeme jako alternativu ke klasickému předčítání. 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Milí čtenáři blogu, děkujeme za vaše komentáře, tipy a postřehy.