čtvrtek 21. září 2017

Ještě trochu inspirace - CD + zpěvník Zpívejte s námi!


Vedle čtení patří k velkým zálibám malého čtenáře hudba, její poslech i produkce (zpěv, dětská hra na všemožné nástroje, od bubínku, přes klávesy až po dva obří šrouby z tatínkova nářadí). 

Naše zásoba dětské hudby k poslechu je skromná (ničemu to až tak nevadí, jelikož funguji jako spolehlivý jukebox). Před časem však k dětskému Nohavicovi a písničkám z večerníčků přibylo CD Zpívejte s námi. Přes tři desítky vesměs velmi dobře známých lidových písniček nazpívaly děti z mimořádného Kühnova dětského sboru

Jak nahrávky povedly si můžete poslechnout na ukázku TADY (na stejné stránce jsou ke stažení také tematické omalovánky). 

CD má jeden velmi příjemný bonus. Patří k němu krásná kniha  zpěvník a zároveň obal pro CD. Nejenže ve zpěvníku samozřejmě najdete slova a noty ke všem nazpívaným pětatřiceti písním, ale celkový zážitek z poslechu vám zpříjemní opravdu povedené milé vystřihovánkové ilustrace. 

Lidovky jsou nejmenším dětem přirozeně velmi blízké. Pokud malý čtenář za doprovodu čistých hlásků sboristů zrovna netancuje, usadí se a zcela se do melodie a slov ponoří. :-) 













Malý čtenář si ve zpěvníku nejraději hledá obrázek holky modrooké... :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Milí čtenáři blogu, děkujeme za vaše komentáře, tipy a postřehy.